Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ярослава Магучіх з рекордом сезону виграла фінал Діамантової ліги-2023

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх слідом за перемогою на чемпіонаті Європи в приміщенні та чемпіонаті світу оформила ще одну – у фіналі «Діамантової ліги». Найпрестижнішу серію комерційних стартів учениця Тетяни Степанової виграла другий рік поспіль. Про це повідомили у Федерації легкої атлетики України.
Фото: Wanda Diamond League

17 вересня в Юджині до числа фіналісток ввійшли одразу три українки. Ірина Геращенко і Юлія Левченко почали змагання зі стартових 1.83 м. З ними, як і з 1.87, обидві атлетки впоралися одразу. Але 1.91 стали для Ірини цього вечора нездоланною висотою – вона восьма. Юлія упорался з ними з третьої спроби й з цим результатом розділила п’яте місце з британкою Морган Лейк.

Натомість Магучіх вже традиційно з 1.91 метра лиш починала змагання. Після 1.98, які Ярослава подолала з першої спроби, а австралійка Нікола Оліслагерс з третьої, обидві злетіли на 2.01. Але й на цьому інтрига не закінчилася.

Магучіх з другої спроби встановила найкращий результат сезону в світі – 2.03 м. Оліслагерс повторила це ж досягнення в третій. Для австралійки вони до того ж стали особистим рекордом і рекордом континенту.

Надалі змагання перейшли вже на висоту особистого рекорду Магучіх – 2.05 м, проте повторити їх Магучіх не вдалося. Власне, не підкорилися вони й Оліслагерс. Тож українка виграла «Діамантову лігу» за підсумками 2023 року, встановивши найкращий результат сезону в світі. Першу трійку замкнула сербка Ангеліна Топіч (1.95 м).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ