Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

З Ірпеня на судмедекспертизу доправили 290 тіл закатованих рашистами цивільних

З міста Ірпінь на судово-медичну експертизу доставили 290 тіл, з них 105 залишаються досі неопізнаними.

Про це під час брифінгу повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, передає УНН.

“Під час огляду місця події, для проведення судово-медичної експертизи доставлено 290 тіл. З них 161 чоловік, 73 жінки, одна дитина та 55 людських останків. Вже впізнані 185 тіл. 105 залишаються неопізнаними. Причиною смерті 35 осіб є осколкові поранення, ще 40 – вогнепальні поранення. Ще в 5 осіб причиною смерті є черепно-мозкові травми. Навіть вплив голоду”, – сказала Венедіктова.

Повідомляється, що під час огляду допитано 228 свідків, в основному, це люди з Ірпеня, які не змогли евакуюватися. Також отримані свідчення щодо 7 розстрілів мирних громадян та місць їх захоронення.

Так, під час огляду встановлено трупи 5 місцевих мешканців, які були розстріляні у дворі багатоповерхівки по вулиці Білокур та в приміщенні дитячого центру розвитку “Супер дітки”. Також оглядом підтверджено розстріл з танку автомобіля, на якому жінка з 12-річним сином, і ймовірно її чоловіком намагалися евакуюватися з міста.

Окрім цього, оглянуто 17 535 об’єктів, встановлено 885 повністю зруйнованих об’єктів, 2 738 частково зруйнованих, 8 651 поверхнево пошкоджених. Це означає, що 70% міста зазнало пошкоджень.

“Під час огляду нами встановлено шість місць розташування ворожих позицій, оглянуто та вилучено 190 вибухонебезпечних предметів, елементів артилерійських снарядів, іншої зброї. Прокурори і слідчі зафіксували застосування ворогом по мирному населенню протипіхотних мін, мінометних мін 82-го та 120-го Калібру, аеробалістичних ракет Іскандер-М, шрапнельних снарядів, які споряджені стріловидними вражаючими елементами, що є порушеннями військовослужбовцями рф законів війни. Ця зброя є забороненою Женевської конвенцією”, – повідомила генпрокурор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ