Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

З початку року на пожежах в Україні загинула 1 тис. 291 людина

З початку року на пожежах в Україні загинула 1 тис. 291 людина. Про це повідомили в прес-службі ДСНС України.

З року в рік напередодні опалювального сезону спостерігається різке зростання кількості загиблих громадян на пожежах у житловому секторі країни. Зокрема, тільки упродовж вихідних 13 - 16 жовтня, вогонь забрав життя 26 людей. Водночас травми різного ступеню важкості отримали ще 13 осіб.

Як зазначають вогнеборці, основними причинами виникнення займань у помешканнях є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки у побуті. Йдеться про паління у ліжку, перевантаження електромережі та побутових приладів, старі обігрівачі, несправне пічне опалення, а також недбалість дорослих по відношенню до власних дітей. З високою вірогідністю усі ці фактори призводять до трагедій.

Так, минулої доби на Київщині виникли 2 пожежі, на яких загинули люди. Перший випадок стався в м. Біла Церква, а саме в одній з квартир багатоквартирного будинку, де вогонь забрав життя жінки 1945 року народження. Інша пожежа виникла у приватному будинку в с. Пустоварівка Сквирського району. Внаслідок цієї події загинув чоловік 1970 року народження.

В смт. Романів Житомирської області, в одноповерховій цегляній будівлі по випалюванню вугілля також виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 2 особи 1988 та 1966 років народження.

Крім того, випадки загибелі зафіксовані минулої доби також на Львівщині, Хмельниччині, Кіровоградщині, Івано-Франківщині та у Чернігівській області.

Загалом, з початку року показник загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 1 тис. 291 та 1 тис. 080 осіб відповідно.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про справність печей та обігрівальних приладів.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ