Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За добу авіація завдала 11 ударів по окупантах , - Оперативне оновлення

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога поблизу Нью-Йорка, Зайцеве та Соледара. Про це та інше читайте в оперативному оновленні від Генштабу ЗСУ.

Ворог продовжує зосереджувати зусилля на спробах повністю окупувати Донецьку область та утримати тимчасово захоплені території, а також зривати активні дії Сил оборони в окремих районах. Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, проводить повітряну розвідку. Атакує цивільну інфраструктуру та цивільні будинки, порушуючи міжнародне гуманітарне право, закони та звичаї війни.

За минулу добу ворог завдав 4 ракетних та 15 авіаударів, завдав понад 85 МЛРС ударів по військовим та цивільним об'єктам на території України. Від ворожих ударів постраждали понад 50 населених пунктів. Зокрема, Білогорівка, Новомиколаївка, Благодатівка, Сухий Ставок та Одрадівка.

Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася.

На інших напрямках ворог обстрілював населені райони з танків, мінометів, ствольної та ракетної артилерії, а саме:

  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Рідкодуб, Кучківка, Охримівка та Вільхуватка;
  • у Краматорському напрямку – в районах населених пунктов Григорівка, Білохорівка, Івано-Дар'ївка, Закитне, Роздолівка та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Миколаївка Друха та Парасковіївка;
  • на Авдіївському напрямку – в районах населених пунктів Мар’їнка, Водяне та Олександропіль;
  • на Новопавлівському напрямку - в районах населених пунктів Новосілка, Новопіль, Пречистівка та Павлівка.

На Запорізькому напрямку обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Мала Токмачка, Залізничне, Уляйполе та Новоандріївка.

На Південному Буху з танків, мінометів та ствольної артилерії обстріляли райони понад двадцяти п'яти населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Серед них Степова Долина, Мирне, Сухий Ставок, Ольхине та Архангельськ.

Через значну нестачу людських ресурсів, перш за все офіцерського складу, російське військове керівництво змушене передчасно залучати курсантів військових шкіл. Построковий випуск курсантів відбудеться у Тюменському військовому училищі. Випускників планують призначити на початкові офіцерські посади у військових частинах, обладнаних мобілізаційним резервом. Курсанти фінальних курсів Рязанської ВДВ направлені на підготовку полків мобілізаційного резерву, що проводиться на базі навчальних полей поблизу Рязань, Омська, Пскова, Тули та інших міст. Для вказаних підрозділів планують підготовчу та координаційну діяльність терміном не більше одного місяця, з наступним розгортанням в районі ведення бойових дій на території України.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога поблизу Нью-Йорка, Зайцеве та Соледара. За минулу добу авіація Сил оборони завдала одинадцять ударів. Підтверджено, що по оплоту ворога, шість областей концентрації озброєння та військової техніки, а також чотири зенітні ракетні системи ворога. Крім того, наші підрозділи ППО збили три БПЛА та вертоліт Ка-52.

Ракетні війська та артилерія за минулу добу вразили одинадцять контрольно-командних пунктів різних рівнів та вісім областей концентрації живої сили, озброєння та військової техніки. Також у постраждалій області потрапили ще чотирнадцять військових об'єктів ворога – склади з боєприпасами, зенітно-ракетні комплекси, переходи, електронної війни та розвідки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ