Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За добу на адмінмежі з Кримом двічі намагались підкупити прикордонників

Фото Держприкордонслужба
Фото Держприкордонслужба
Фото Держприкордонслужба
Фото Держприкордонслужба
1/2
Учора на державному кордоні та адмінмежі з АР Крим задокументовано два таких випадки. Про це повідомили 21 жовтня Гал-інфо у пресслужбі Держприкордонслужби.

Так, громадянин Туреччини намагався втягнути прикордонника у протиправну діяльність в одеському аеропорту. Неправомірну грошову винагороду охоронцю кордону запропонував 38-річний іноземець. Чоловік прилетів авіарейсом зі Стамбула та не зміг прикордонникам підтвердити мету свого перебування на території України, тому отримав відмову в перетині кордону. Втім іноземця не задовільнив такий перебіг подій, тож аби змінити рішення, він спробував надати хабаря службовій особі в розмірі 200 доларів США. У відповідь іноземець отримав відмову змінити рішення та заборону в’їзду в Україну впродовж трьох років.

Крім того, учора громадянин України намагався підкупити прикордонників Херсонського загону у КПВВ «Чонгар».  Наш співвітчизник прямував на виїзд до тимчасово окупованого півострова та запропоновав 1000 гривень грошової винагороди  за безперешкодне перетинання адміністративної межі та не притягнення його до відповідальності за ст.44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

 По обох випадках до Нацполіції направлено повідомлення за ознаками ст.369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Державна прикордонна служба ще раз звертається з проханням до усіх співвітчизників та гостей нашої країни, аби ваша подорож не була зіпсована, не порушувати чинного законодавства України. Також не забувайте, що як за взяття, так і  за надання хабаря існує кримінальна відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ