Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За катування українських полонених двом бойовикам "ДНР" повідомили про підозру

Двом бойовикам терористичної організації "ДНР" повідомили про підозру за катування полонених українських військових.
Фото ілюстративне

Про це інформує Офіс Генпрокурора на своєму офіційному сайті.

Досудовим розслідуванням установлено, що один із підозрюваних з квітня по грудень 2014 року - охоронець у одній з «в’язниць» окупаційної адміністрації РФ в Донецькій області, облаштованій у захопленому приміщенні Управління СБУ, - жорстоко поводився з військовослужбовцями одного з батальйонів територіальної оборони. З метою деморалізації українських воїнів він регулярно катував їх, завдавав їм численних ударів руками і гумовим кийком по різних частинах тіла.

За даними слідства, інший підозрюваний з квітня 2014 року по лютий 2016 року, також охоронець тієї ж «в’язниці», принижував військовослужбовців батальйону територіальної оборони, словесно ображаючи, залякуючи їх та погрожуючи їхньому життю.

Такі злочинні дії є серйозним порушенням статті 130 Женевської Конвенції про поводження з військовополоненими 1949 року, статті 11 Додаткового протоколу до Женевських Конвенцій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління СБУ.

Наразі встановлено понад 250 випадків катувань військовослужбовців та цивільних у цій «в’язниці ДНР». Загалом у матеріалах кримінального провадження йдеться про 170 незаконних місць несвободи на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, де учасники НЗФ РФ утримували понад 3500 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ