Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Українська прокуратура повідомила про підозру так званому "гендиректору медіахолдингу ДНР"

Чоловіка оголошено у розшук.

Українською прокуратурою повідомлено про підозру так званому «генеральному директору медіахолдингу» на окупованій росіянами Донеччині.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора України.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жителю м. Макіївки заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). За даними слідства, в липні 2023 року колишній керівник одного з окупаційних телеканалів прийняв пропозицію очолити так зване державне унітарне підприємство «республіканський медіахолдинг», якому підконтрольні 18 телекомпаній, радіо і друкованих видань. Ставши генеральним директором псевдовідомства, що підпорядковується «міністерству інформації днр», чоловік акцентує увагу редакторів медіаресурсів на розповсюдженні антиукраїнського контенту", - повідомляє українська прокуратура.

Зазначається, що за керівництва вказаного колаборанта місцеві «засоби масової інформації» й соцмережі публікують матеріали на підтримку рф та її збройних сил. Вони поширюють тези щодо геополітичних інтересів кремля. Чоловіка оголошено у розшук. 

В повідомленні прокуратури не називається імені зрадника, однак, імовірно, мається на увазі Микола Черкашин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ