Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

За минулу добу рятувальники Львівщини знищили 13 боєприпасів

Як повідомили 27 квітня Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, на Львівщині рятувальники продовжують знищувати застарілі боєприпаси

26 квітня піротехнічною групою 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 13 боєприпасів часів Другої світової війни.

7 гранат, а саме: 4 угорські гранати 42М, 2 ручні гранати М39 та ручну гранату 36М, що були виявлені під час проведення земляних робіт в м. Сколе на вул. Князя Святослава, на відстані 150 м від житлових будинків.

81 мм артилерійський снаряд виявлений в с. Підгір’я Бродівського району, під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці на відстані 20 метрів від житлових будинків.

2 артснаряди калібру 75 мм виявлені поблизу с. Пониковиця Бродівського району в полі на відстані 30 метрів від житлових будинків.

Осколково-фугасну авіаційну бомбу ОФАБ-25 виявлену в с. Опорець Сколівського району, під час проведення земляних робіт на відстані 1,5 метри від житлового будинку.

2 артснаряди калібру 75 мм виявлені в лісі на відстані 300 метрів від житлових с. Ковпин Бродівського району

Боєприпаси вилучено та знищено у встановленому порядку.

Водночас, 26 квітня о 11:03 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що під час проведення земляних робіт в полі на відстані 1,5 км від житлових будинків с. Переволочно Буського району виявлено предмет зовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Цього ж дня о 14:24 до рятувальників надійшло повідомлення, що в лісі на відстані 50 метрів від житлових будинків сел. Брюховичі Львівської міської ради виявлено предмет зовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.
О 16:43 надійшло повідомлення, що поблизу с. Поповичі Мостиського району в полі на відстані 3,5 км від житлових будинків виявлено предмет зовні схожий артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

О 20:29 надійшло повідомлення, що в с. Лютовиська Старосамбірського району в лісі на відстані 100 метрів від житлових будинків виявлено предмет зовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

З початку року на Львівщині виявлено 237 вибухонебезпечних предметів в 122 місцях.
Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ