Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За оборудку на 1,4 мільярда судитимуть двох експосадовців Міноборони

Їм інкриміновано розтрату майна і перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України

Фото: Depositphotos

Перед судом постануть експосадовці Міноборони, які закупили неякісну амуніцію для військових на 1,4 млрд грн..

Про це у телеграмі повідомив Офіс генпрокурора.

Прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишніх заступника Міністра оборони України, керівника Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони, а також начальника Центрального управління контролю якості.

Їм інкриміновано розтрату майна і перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч.1 ст. 114-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що під час дії воєнного стану обвинувачені розтратили кошти Міноборони та перешкоджали законній діяльності Збройних Сил України.

Вони організували закупівлю неякісних бронежилетів на кошти, виділені з державного бюджету. У 2022 році між Міністерством оборони України та компаніями-нерезидентами з порушенням передбаченої процедури укладено ряд договорів про закупівлю засобів індивідуального захисту. Амуніцію закуповували за завищеними цінами за умови повної передплати.

Експосадовці проігнорували необхідність забезпечення належного контролю за якістю продукції. Вони прийняли без перевірки засоби індивідуального захисту та передали неякісну продукцію на військові склади ЗСУ.

Згідно висновків експертиз дана амуніція не відповідає державним та військовим стандартам, технічними вимогам для закупівлі бронежилетів різних типів і не може належним чином захистити українських військовослужбовців.

Всього внаслідок незаконних дій підозрюваних окремі підрозділи Збройних Сил України не були належно укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1,4 млрд грн.

Досудове розслідування - ДБР, оперативний супровід - ДБР та СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ