Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За отримання хабара поліцейському загрожує чотири роки неволі

За отримання неправомірної вигоди поліцейському загрожує позбавлення волі на чотири роки. Про це сьогодні, 6 липня, повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Cлідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові, завершили досудове розслідування стосовно начальника сектору реагування патрульної поліції Шумського відділення поліції Кременецького відділу поліції ГУНП в Тернопільській області за підозрою в отриманні неправомірної вигоди.

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник сектору реагування патрульної поліції отримав неправомірну вигоду від громадянина в сумі 5 000 гривень. За ці кошти він обіцяв не притягувати громадянина до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Посадовій особі повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Під час проведення досудового розслідування начальника сектору відсторонили від посади та обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

У разі доведення вини, посадовій особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ