Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За привласнення коштів засуджено в.о. директора Національної академії аграрних наук України

Хмельницькою прокуратурою викрито факт привласнення коштів державного підприємства, засновником якого є Національна академіа аграрних наук України. Про це заявили 26 жовтня у прес-службі прокуратури Хмельницької області.

Досудового розслідування кримінального провадження,провели за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, слідчим відділенням районного відділення поліції Хмельницького міського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області. 

Встановлено, що виконуючи обов’язки директора державного підприємства, у 2013 році чоловік, маючи доступ до готівкових коштів підприємства, привласнив майже 50 тис. грн. 

При цьому, 20 тис. грн. з вказаної суми це кошти, отримані від реалізації виготовленої підприємством продукції, а ще понад 10 тис. грн. – кошти, призначені для виплати заробітної плати підлеглим працівникам.

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, за результатами за результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні судом обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, у тому числі вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, від відбування якого його звільнено із встановленням іспитового строку. Окрім цього, за рішенням суду його зобов’язано відшкодувати майнову шкоду, завдану неправомірними діями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ