Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Закарпатські митники вилучили 117 мобільних телефонів

На митному посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС припинено ввезення товарів, які перевищують неоподатковану норму та є обмеженими для переміщення через митний кордон України. Про це інформує ДФС у Закарпатській області.

На митний пост «Ужгород» заїхав автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter» з українською реєстрацією. Співвітчизник повертався з Чехії, де перебував у приватних справах.

Формою проходження митного контролю громадянин обрав «червоний коридор». Працівники митниці запропонували йому заповнити митну декларацію. При усному опитуванні українець підтвердив відомості заповненні в декларації та заперечив наявність у нього будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України обмежено чи заборонено.

В ході митного контролю транспортного засобу та речей громадянина працівники митниці виявили 117 мобільних телефонів іноземного виробництва. Виявлений товар знаходився в багажному відсіку транспортного засобу серед особистих речей. Доступ до нього нічим не утруднювався.

Таким чином, громадянин порушив встановлений порядок проходження митного контролю, тобто у громадянина під час митного контролю виявлено товар, який перевищує неоподатковану норму переміщення через митний кордон України та є обмеженим до переміщення.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, мобільні телефони вилучено до рішення суду. Вартість телефонів встановлюється.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ