Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Закарпатського митника затримали за систематичне хабарництво

Співробітники СБУ викрили системні ʺпобориʺ з громадян посадовцями митного посту ʺУжгородʺ Закарпатської митниці Державної фіскальної служби, - повідомляють у прес-центрі СБУ.
Закарпатського митника затримали за систематичне хабарництво. Фото: СБУ

Оперативники спецслужби встановили, що митники налагодили механізм вимагання неправомірної вигоди від громадян, які в’їжджають на територію нашої країни. За різні суми хабарів зловмисники обіцяли не створювати штучних перешкод, зокрема щодо законного перевезення особистих речей під час перетину державного кордону. 

За оперативною інформацією посадовці обкладали ʺданиноюʺ цілі групи громадян, які в’їжджали в Україну рейсовими автобусами або транспортними засобами приватних перевізників. Середня сума хабаря з одного ʺрейсуʺ складала десять тисяч гривень. 

Правоохоронці затримали митників під час одержання чергової частини неправомірної вигоди.
У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх посадових осіб, причетних до функціонування корупційного механізму.

Заходи з викриття та блокування протиправної діяльності на митниці проводились спільно з ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ