Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Заповідник «Нагуєвичі» запрошує на виставку «Гуцульщина на світлинах Карла Звіринського»

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Адміністрація історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» у понеділок, 8 квітня відбудеться відкриття виставки «Гуцульщина на світлинах Карла Звіринського». Про це повідомляє ЛОР.

«На виставці будуть представлені чорно-білі світлини Гуцульщини 1950-1960 років, авторства українського педагога, живописця, графіка, іконописця, заслуженого діяча мистецтв України Карла Звіринського.

Карло Звіринський (1923-1997 рр.) належить до когорти найбільш яскравих творчих особистостей в художньому житті Львова періоду 1940-1980-х років. Він – один із тих, хто у період тоталітарного режиму в Україні серед неймовірно важких обставин ідеологічного диктату і цензурування творив сучасне національне обличчя нашої мистецької культури», - розповіли в комунальній установі.

Захід організований історико-культурним заповідником «Нагуєвичі» спільно з Українським фотографічним товариством та Львівським фотомузеєм.

Початок: 14:00 год.

Адреса: с. Нагуєвичі (Дрогобицький район), вул. І. Франка, 15.

До слова, у листопаді 2023 року виставка «Гуцульщина на світлинах Карла Звіринського» була представлена у комунальному закладі Львівської обласної ради «Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ