Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Заслужена артистка України Любов Каганова відзначила свій ювілей

Цього вівторка, 6 лютого Любов Каганова відзначала своє 80-річчя. Звісно актриса, що провела на сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. М.Заньковецької 56 років і зіграла 170 маленьких і великих ролей, вирішила святкувати ювілей на сцені рідного театру.
 Бенефіс заслуженої артистки України зрежесував Юрій Чеков. У коментарі „Гал-info” він повідомив, що ввів у програму урочистого концерту уривки з вистав „Стільці” та „Квартет”, які уже давно не є репертуарними, даючи актрисі продемонструвати, що і зараз вона може грати ті ролі, які грала багато років тому і навіть не думає втрачати свою акторську майстерність. Також на сцені було поставлено уривки з інших вистав, де Любов Яківна виконує головні ролі, але у інтерпретації молодих актрис. Паралельно з цими сценками на екрані демонструвались фото Каганової при виконання цих ролей.
З ювілеєм актрису прийшло вітати багато відомих культурних (і не лише культурних) діячів. Серед них, звичайно, Андрій Мацяк – директор театру, Федір Стригун – художній керівник, Галина Дорощук – начальник управління культури та туризму Львівської облдержадміністрації; привітав актрису і театр „Воскресіння”. Потім вітальну промову виголосив Богдан Козак – відомий український театральний діяч та в. о. декана факультету культури та мистецтв, що вивів на сцену колишніх студентів Любов Каганової, які з’їхались з різних куточків світу, щоб привітати улюблену викладачку сценічної мови. Також з ювілеєм актрису вітали її колеги, серед яких Андрій Снісарчук, Юрій Хвостенко, Дарія Зелізна, Галина Далявська, Тарас Жерко; заслужені артисти України Галина Ніколчук, Святослав Максимчук, Олег Лихач; народні артисти України Борис Мірус, Василь Дудар. Численні телеграми з привітаннями прийшли від Романа Віктюка (який, між іншим, вважає Любов Каганову одною з трьох кращих актрис України), Олександра Калягіна, від Богдана Ступки і всього театру ім. Івана Франка та від багатьох колег, що не змогли приїхати на бенефіс. У фіналі урочистого концерту на сцену вийшла донька актриси Тетяна (також актриса) і дві її внучки, що виконали пісню для своєї мами та бабусі.
Нагадаємо, що Любов Каганова досі визнана лише заслуженою, а не народною артисткою України, але вона сама не робить з цього проблеми. Актриса каже, що для неї головне визнання не державою, а народом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ