Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Засновника БФ у Луцьку судять за переправлення за кордон 78 ухилянтів

Всі ці 78 громадян — це жителі південно-східних регіонів
фото з сайту Суспільне

У Луцькому міськрайонному суді розглядають справу щодо засновника благодійного фонду "Добра справа" Андрія Лінника.

Про це  повідомляє Суспільне.

Як розповів прокурор Ігор Москаль, за версією слідства, обвинувачений допоміг незаконно виїхати з України 78-ми військовозобов’язаним чоловікам. Свою вину Андрій Лінник не визнає.

Зі слів прокурора, засновник благодійного фонду оформлював бронювання для військовозобов'язаних, щоб вони могли безперешкодно перетнути кордон.

"Всі ці 78 громадян — це жителі південно-східних регіонів. Це не волонтери, громадські діячі чи активісти, які проживають на Волині. Були всі підстави особі, обвинуваченому, усвідомлювати і розуміти, що ці особи явно їдуть не за гуманітарною допомогою", — додав Ігор Москаль.

Наразі чоловіка підозрюють за двома статями кримінального кодексу України, йдеться про службове підроблення і переправлення військовозобов'язаних за кордон. У разі доведення вини засновнику благодійного фонду загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

Для підготовки доказів від обвинувачення суд оголосив перерву в засіданні до 9 листопада.

Обвинувачений та його адвокат відмовилися коментувати справу. Зі слів прокурора Ігоря Москаля, за аналогічним обвинуваченням директор благодійного фонду "Добра справа" Юрій Слива визнав свою провину в незаконному переправленні 238-ми осіб через держкордон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ