Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Заступник Червоноградського міського голови завдав бюджету 174 тис. грн збитків

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції повідомили про підозру заступникові Червоноградського міського голови та його спільникові, місцевому підприємцю, за завдання місцевому бюджету збитків на суму 174 тисяч гривень під час закупівлі продуктів для шкіл.

Про це інформує пресслужба Нацполіції.

Повідомляється, що обіймаючи посаду керівника комунальної установи, посадовець уклав з підприємцем договори на постачання для закладів освіти одного з районів області харчових продуктів. Не перевіривши належним чином інформацію щодо коливання цін на ринку та всупереч законодавству у сфері публічних закупівель, посадовець підписав відповідні угоди та документи. У результаті продукцію придбали за цінами, значно вищими від тих, які були  відпочатку встановлені основним договором.

На підставі підписаних документів постачальникові перерахували майже 174 тисячі гривень надлишкових коштів, завдавши збитків місцевому бюджету.

На підставі отриманих доказів слідчі ГУ Нацполіції у Львівській області повідомили фігурантові, який наразі обіймає посаду заступника голови міста Червоноград, про підозру. Його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Крім того, підозру отримав і підприємець - за ч. 1 та ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Слідство у кримінальному провадженні триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ