Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримали бізнесмена, підозрюваного у розкраданні землі Київської ГЕС

Чоловіка затримано при спробі покинути територію України в напрямку Республіки Польща через пункт пропуску «Шегині»
фото Офісу генпрокурора

Фото: Depositphotos

Топ-бізнесмена підозрюють у створенні злочинної організації та заволодінні 7 га землі біля Київської ГЕС.

Про це в телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито керівника та учасників злочинної організації, які незаконно заволоділи землями дамби Київської ГЕС.

За даними слідства, засновник інвестиційної компанії, його брат та інші учасники злочинної організації з використанням корупційних зв’язків у державних органах незаконно заволоділи землями водного фонду, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС.  Йдеться про земельну ділянку у Вишгородському районі площею понад 7 га вартістю більше 20 млн грн.

Протягом 2020-2021 років учасники злочинної організації підшуковували осіб, які за грошову винагороду підписували документи щодо виділення земельних ділянок у приватну власність.

В подальшому ці землі шляхом продажу передавались учасникам злочинної організації. Ті, в свою чергу, переоформлювали їх на представників забудовників елітної нерухомості, на чиє замовлення та фінансування вчинялись незаконні дії. У незаконній схемі також брали участь окремі службові особи органів Держгеокадастру.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та роботи учасників злочинної організації.

Засновника інвестиційної компанії  затримано при спробі покинути територію України в напрямку Республіки Польща, через пункт пропуску «Шегині». Загалом в порядку ст. 208 КПК України затримано чотирьох осіб.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Крім того, вирішується питання щодо повідомлення про підозру у перевищення влади або службових повноважень двом колишнім керівникам Держгеокадастру у Київській області.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року восьми учасникам цієї злочинної організації було повідомлено про підозру  у незаконному заволодінні землями Київської ГЕС. Шестеро з них перебуває під вартою.

Досудове розслідування - ДБР, оперативний супровід - ДСР НПУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ