Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримали підпалювача автомобіля львівської журналістки

Затримали громадянина, який підпалив автівку журналістки «Радіо Свобода» Галина Терещук. Про це повідомила прокурорка Львівщини Ірина Діденко.
Фото - ГУ ДСНС у Львівській області.

Як зазначила Діденко, вдалося встановити траєкторію пересування та місце перебування 19-річного жителя Хмельницької області, який в ніч вчинення злочину кілька разів перевдягався, аби не потрапити у поле зору правоохоронців.

"Понад 70 ГБ відеозаписів із камер спостережень, сотні годин безперервної скоординованої слідчо-оперативної роботи дали свій результат.

Фігуранта затримано в Одесі, вручено повідомлення про підозру. Наразі здійснюється його доставка у Львів для подальшого допиту прокурорами", - зокрема повідомила прокурорка.

Як зазначають в прокуратурі, щойно прокурори завершили допити основних свідків злочину, які надали викривальні показання. Водночас, триває робота для встановлення замовника злочину. На черзі – обрання запобіжного заходу і кропітка праця у рамках досудового розслідування.

"Зловмиснику інкримінуємо ч.2 ст.194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, вчинене загальнонебезпечним способом – підпалу).

Санкція інкримінованої фігуранту статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.

Справи, які стосуються журналістської діяльності, перебуватимуть на особливому контролі Прокуратури.

Слідчі дії проводяться прокурорами та слідчими поліції за оперативного супроводу кримінальної поліції ГУ НПУ із працівниками ГУ СБУ Львівщини", - додала Діденко.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфоу ніч на 30 січня у Львові спалили автомобіль кореспондентки "Радіо Свобода" Галини Терещук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ