Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

​Затримали розвідувальників позицій “Himars” на Донеччині, - СБУ

СБУ викрила корегувальників, які передавали розвіддані про позиції «HIMARS» на східному фронті. Про це інформує СБУ в Телеграмі.

У ході контрдиверсійної «зачистки» прифронтових районів Донеччини СБУ затримала двох інформаторів ворога, які коригували ракетні удари по території регіону. Насамперед зловмисники розвідували та передавали окупантам точні координати місць дислокації особового складу і техніки ЗСУ, у тому числі бойових позицій реактивних артилерійських систем «HIMARS».

Крім того, вони збирали інформацію про геолокацію та функціонування місцевих об’єктів критичної інфраструктури. Встановлено, що за їхньою «наводкою» агресори здійснили обстріл по водозабірній системі у місті Селидове.

Одержану розвідінформацію зловмисники передавали через одного з посадовців так званої «народної міліції днр», надаючи йому фото з позначками об’єктів на електронних картах. Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру. Суд обрав затриманим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як інформує Офіс Генерального прокурора, за даними слідства, громадяни передавали представникам так званого силового крила «ДНР» дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ, розташування реактивних систем залпового вогню та іншої техніки на території області.  

Крім того, вони повідомили окупантам точні координати системи водопостачання у місті Селидове на Донеччині, по якій військові РФ завдали ракетного удару. Зараз у місті відсутнє постачання води.  

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури обом чоловікам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ