Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримання бандформування із Затоки: Деканоїдзе розповіла подробиці

В Одесі затримано злочинну групу, яка планувала замовне вбивство правозахисника за викриття ним оборудок із землею у селищі Затока.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомила голова Національної поліції Хатія Деканоідзе.

За її словами, до групи входило 8 осіб.

Як сказала Деканоідзе, кілька місяців тому до поліції звернувся місцевий правозахисник та повідомив, що його хочуть вбити.

В результаті слідчо-оперативних дій кілька тижнів тому було затримано двох кілерів, посередника та інших осіб, а сьогодні о 7.00 затримано замовника - чиновника Затокської селищної ради, який у минулому був співробітником міліції.

За словами Деканоідзе, для повного викриття всіх членів групи було зімітовано виконання вбивства.

Вона зауважила, що замовник був настільки впевнений у своїй безкарності, оскільки мав зв'язки серед певних високопосадовців, що навіть не намагався втекти, але коли зрозумів, що справа «набуває серйозних обертів», втік, проте був розшуканий і затриманий.

У свою чергу, перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук повідомив, що слідством напрацьовано низку матеріалів щодо незаконних оборудок з виділенням земельних ділянок у Затоці, захоплення та переоформлення землі і нерухомості на підставних осіб, залякування власників земельних ділянок та будинків.

За словами Сторожука, справа про замах на вбивство потягне за собою і ці справи.

Він висловив сподівання, що до кінця жовтня матеріали кримінального провадження про замах на вбивство будуть передані до суду, і прокуратура проситиме максимальний термін покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, вранці 14 вересня по справі про нездійснене замовне вбивство одеського адвоката був затриманий колишній секретар Затокської селищної ради В'ячеслав Бокій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ