Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримано депутата сільради з Херсонщини, що коригував вогонь по ЗСУ

Фото: Офіс Генерального прокурора
Фото: Офіс Генерального прокурора
Фото: Офіс Генерального прокурора
Фото: Офіс Генерального прокурора
Фото: Офіс Генерального прокурора
Фото: Офіс Генерального прокурора
1/3
Затримано депутата сільради з Херсонщини, який під час окупації чергував на блокпосту військ рф та коригував вогонь по ЗСУ. Про це повідомили у Офісі Генерального прокурора України.

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури депутату Станіславської сільської ради Херсонщини повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у перші дні повномасштабного вторгнення рф він зустрічав російські війська на території населеного пункту. Допомагав розміщувати їх особовий склад і військову техніку.

Підозрюваний чергував на ворожому блокпосту.

Він збирав і передавав окупантам дані про місця дислокації та чисельність підрозділів Збройних Сил України, коригував артилерійські удари по українським захисникам.

Також депутат сільради поінформував ворога про шляхи відступу у випадку активних бойових дій з боку Сил оборони України.

У серпні 2022 року він влаштувався головним спеціалістом до незаконно створеного органу влади – «Станіславської військово-цивільної адміністрації Білозерського муніципального округу».

Приймав та опрацьовував заяви місцевого населення на отримання «соцзабезпечення» та «гуманітарної допомоги» від окупаційної адміністрації, розглядав звернення громадян в освітній сфері, збирав персональні дані тощо.

На підставі зібраних доказів про діяльність на користь держави-агресора депутата затримали правоохоронці.

Під час обшуку за місцем його проживання виявили видані рф документи – паспорт та водійські права, а також партійний квиток від забороненої в Україні «партії регіонів».

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування - Управління СБУ в Житомирській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ