Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримано групу кібершахраїв, які обдурили користувачів на 10 млн грн, - Нацполіція

Упродовж 2014-2015 років група кібершахраїв із дванадцяти осіб незаконно заволоділа коштами користувачів Інтернету в розмірі 10 млн гривень.

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Департамент комунікації Національної поліції України, про це заявив начальник Департаменту кіберполіції НПУ Сергій Демедюк.

За його словами, зловмисники створювали фейкові сайти відомих інтернет-магазинів у доменних зонах.org.net. Домени реєструвалися в закордонних хостинг-провайдерів.

Кіберспекулянти виставляли на цих сайтах фотографії неіснуючих товарів зі сфери електроніки та побутової техніки за цінами, які були на 20-30% дешевше ринкових пропозицій.

Шахраї орудували в Одесі, Миколаєві й Києві. Кожна підгрупа займалася своїм завданням. Перша створювала копії відомих сайтів, друга наповнювала сайт тощо. Була також окрема людина, яка знімала гроші з банкоматів.

Зазначається, що порушників вже затримано. Їм загрожує до 5 років в'язниці.

Як розповідає Демедюк, правоохоронцям вдалося досягти 70% розкриття зазначеної категорії злочинів. Він підкреслив, що більшість злочинів відбувається не в результаті зламу акаунтів, а через необережність користувача щодо своїх паролів. Злочинці використовують механізми соціальної інженерії та вивідують у користувачів цінні відомості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ