Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Завершено розслідування за фактом шахрайства на понад 29 млн грн

Обвинувальний акт слідчі Нацполіції скерували до суду. Підозрюваному загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це 15 вересня повідомили у пресслужбі Національної поліції.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора провели ряд слідчих та оперативно-розшукових заходів, у результаті яких викрили злочинне угруповання, яке займалося продажем неіснуючих товарів та підробкою документів.

Встановлено, що учасники організованої злочинної групи, діючи за заздалегідь розробленим злочинним планом, представляючись відомими підприємствами-постачальниками сільськогосподарської продукції, знаходили контакти фірм, телефонували та пропонували вигідні ціни на закупівлю товару. Фірма-замовник, нічого не підозрюючи, укладала із шахраями договір, перераховувала гроші, які надалі потрапляли на  фіктивний банківський  рахунок. У результаті ні товару, ні грошей підприємство не отримувало. 

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний, мешканець Київської області, займався пошуком громадян, які за грошову винагороду надавали свої фотокартки для  подальшого використання у підроблених паспортах громадян України. Надалі вказані паспорти та підроблені документи застосовував для відкриття рахунків у банківських установах та здійсненні фінансових операцій.

Кошти, які надходили на вказані рахунки, особи, які входили до складу організованої злочинної групи за допомогою підроблених документів знімали в банківській установі. Встановлено, що у такий спосіб одному із  підприємств завдано збитків на суму понад 29 мільйонів гривень.

Дії правопорушника кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 3  ст. 358. (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГСУ Національної поліції України. Підозрюваному загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Матеріали щодо інших фігурантів виділені в окреме кримінальне провадження. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ