Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Завершилося виробництво документального фільму ʺЗ України до Голлівудуʺ

Як повідомив у своєму Facebook голова Держкіно Пилип Іллєнко, завершилося виробництво документального фільму ʺЗ України до Голлівудуʺ.

Проект цієї картини став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисерами стрічки є Галина Кувівчак-Сахно та Станіслав Сукненко, автором сценарію – Станіслав Сукненко, продюсерами – Олег Щербина та Юлия Чернявская (компанія FRESH PRODUCTION GROUP).

Сума державної фінансової підтримки становить 2 млн 705 тис. грн при загальній вартості виробництва 3 млн 527 тис. грн.

Мало хто знає, що наші співвітчизники відіграли неабияку роль у створенні славнозвісної ʺфабрики мрійʺ, виникненні ʺОскараʺ та сприяли появі найкращих американських фільмів, що стали історією світового кіномистецтва. Майже кожен з них має свою зірку на ʺАлеї славиʺ, ʺОскарʺ чи ʺЗолотий глобусʺ, але найважливіше, що всі вони зробили неймовірний внесок, збагативши Голлівуд не тільки своїм талантом, а й принесли в нього власну культуру, частину свого життя і душі.

Зйомки стрічки проходили в Україні та США. Український глядач побачить фільм ʺЗ України до Голлівудуʺ після фестивальної історії картини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ