Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Збагатився на майже 12 млн грн: у Львові військовому посадовцю оголосили підозру

Незаконно переоформив майно на родичів
львів

Державне бюро розслідувань за сприяння керівництва Міноборони та ЗСУ викрило на незаконному збагаченні керівника одного з господарських підрозділів ЗСУ.

Про це повідомили у відомстві.

За даними слідства, начальник квартирно-експлуатаційного відділу частини через численні оборудки незаконно переоформив на родичів майно на майже 12 мільйонів гривень.

"Згідно з посадовими обов'язками, чиновник контролював закупівлі та обслуговування військового майна регіону. Він оформив солдатом близького родича дружини до однієї з частин ЗСУ Львова. Згодом солдат став власником житлового будинку та земельної ділянки у селі Брюховичі Львівського району, ринкова вартість яких орієнтовно складає 300 тис. дол. США. Доходи, які б дозволяли здійснити будівництво такої коштовної нерухомості й проведення у ній ремонтних робіт у родича фігуранта були відсутні. Тому він нібито взяв позику 100 тис. доларів США у доньки посадовця, яка є студенткою місцевого вишу. Але ці кошти посадовець в декларації не вказав", - йдеться у повідомленні.

Також за подібною схемою була придбана квартира у Львові площею майже 100 кв м в елітному районі.

"Згідно з відкритими відомостями місцевих сайтів з нерухомості орієнтовна вартість такої квартири складає понад 4 млн грн. Посадовець ще й придбав для доньки позашляховик преміумкласу, який знов таки оформив на свого родича з численними порушеннями законодавства. Посадовцю повідомлено про підозру у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Накладено арешти на автомобіль, квартиру та земельну ділянку з будинком в елітному районі м. Львова", - зазначили в ДБР.

Наразі чоловіка відсторонили від посади, йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у сумі 3 млн гривень.

У Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону додали, що 52-річний військовий за час служби набув активів, вартість яких перевищує його законні доходи у більш, ніж шість з половиною тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Серед незаконно здобутого – комерційне майно, земельні ділянки, транспорт та інші речі, які він оформлював на довірену особу – 39-річного знайомого з Житомирщини. Останній купив за майже 7 мільйонів гривень земельну ділянку в Брюховичах та здійснював на ній будівництво житлового будинку. Також він придбав та зареєстрував за собою елітне авто доньки підозрюваного ціною у 1,4 мільйони гривень, отримавши навзаєм він неї позику у 3,6 мільйони гривень. Крім цього, військовий купив для доньки квартиру у Львові вартістю понад 4 мільйони гривень. Так, від’ємна різниця між сумою доходів, задекларованими залишками грошових коштів сім’ї підозрюваного з їх витратами, складає понад 11,7 мільйонів гривень", – йдеться у повідомленні.

За скоєне йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ