Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України дізналася про суперників по Лізі Націй 2022/2023

Влітку 2022 року збірна України зіграє в третьому розіграші Ліги Націй УЄФА.

Участь у турнірі можна буде розглядати як підготовку до чемпіонату світу в Катарі або до відбірної кампанії на Євро-2024. Усе залежатиме від результатів збірної України в березні під час стикових ігор кваліфікації чемпіонату світу в Катарі.

Відбір на ЧС-2022 завершиться наприкінці березня. Збірна Україна стала другою у відбірковій групі й вийшла в стадію плей-оф кваліфікації. Першим суперником української команди стане збірна Шотландії. Гра пройде 24 березня в гостях. Букмекери на цю гру приймають ставки на спорт у біткойнах та інших валютах. У разі успішного завершення матчу Україна зіграє з переможцем пари Уельс — Австрія. Переможець зустрічі і вирушить до Катару. Фінал кваліфікації відбудеться 29 березня.

Від результатів матчів кваліфікації залежатиме ставлення тренерського штабу до Ліги Націй. Якщо українцям вдасться пройти кваліфікацію та забрати путівку до Катару, то офіційні матчі стануть гарною підмогою для зігравання стартового складу. Якщо кваліфікація завершиться невдало, то в Лізі Націй можна експериментувати зі складом і награвати новачків.

Сезон Ліги Націй УЄФА 2022/2023 пройде у два етапи. Перший завершиться ще у 2022 року, а другий — у 2024 року. На першому етапі відбудуться матчі групової стадії. На другому етапі команди змагатимуться за путівки на Євро-2024. У кваліфікації на континентальну першість візьмуть участь 12 найсильніших команд турніру, які не зможуть пробитися на Євро-2024 через кваліфікаційний європейський відбір. Від Ліги Націй на Євро-2024 вирушать 3 команди.

Суперники збірної України та розклад матчів

Збірна України представляє дивізіон В. Це другий за силою європейський дивізіон. На груповій стадії збірна України зіграє з Ірландією, Вірменією й Шотландією. Підопічні Олександра Петракова потрапили до групи 1.

Групова стадія турніру пройде у два часові слоти. Першы чотири тури відбудуться з 4 до 14 червня включно. На цій стадії Україна зіграє з Ірландією на виїзді 4 червня, Шотландією — 7 червня, 11 та 14 червня вдома зустрынеться з Вірменією та Ірландією. Завершиться групова стадія у вересні. 23 числа Україна зіграє з Вірменією в гостях, а потім проведе домашній матч із Шотландією, який пройде 26 вересня.

За підсумками групової стадії переможець кожної групи дивізіону здобуде путівку в елітний дивізіон у наступному розіграші турніру. Четверті команди в групі вирушать до дивізіону С.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ