Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України з футболу вийшла на ЄВРО-2024

26 березня національна збірна України в межах фіналу плей-оф кваліфікації Євро-2024 провела поєдинок проти команди Ісландії.
Фото Андрія Ющака
Фото Андрія Ющака
Фото Андрія Ющака
Фото Андрія Ющака

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша національна команда отримала право вчетверте поспіль виступити на чемпіонаті Європи. Після Євро-2012, Євро-2016 та Євро-2020 на Україну чекає Євро-2024.

Посівши третю сходинку в групі С, синьо-жовті зберегли шанси на фінальний турнір. Наша команда потрапила до Шляху В плей-оф, у півфіналі якого вибила Боснію і Герцеговину (2:1). Тепер збірній України у фіналі протистояла Ісландія, яка здолала Ізраїль (4:1). Номінально домашню гру підопічні Сергія Реброва проводили в польському Вроцлаві.

Поза заявкою на матч залишилися Караваєв, Попов, Піхальонок, Гуцуляк і Сікан. У порівнянні з поєдинком у Зениці з перших хвилин вийшли Маліновський, Циганков та Яремчук, а на лаві для запасних розпочали гру Зінченко, Зубков і Довбик.

Синьо-жовті активно почали поєдинок, проте з часом ісландці впоралися з натиском. Команди обмінялися моментами — Лунін потягнув удар Торстейнссона, а Миколенко після передачі Коноплі пробив повз дальню стійку. На 30 хвилині острів’яни доволі несподівано відкрили рахунок — Альберт Гудмундссон розвернувся біля півкола та влучно пробив у правий кут.

Збірна України швидко оговталася: свій момент мав Судаков, але його удар із правого флангу штрафного парирував кіпер, затим після кутового в площину пробив Забарний. На 39 хвилині наша команда забила після класної комбінації Судаков—Циганков—Яремчук, але гол скасували через офсайд у Віктора.

Українці активно розпочали другий тайм, і на 54 хвилині зрівняли рахунок. У контратаці Судаков віддав діагональ на Циганкова, той змістився з флангу в центр і влучно пробив у дальній кут. Після цього синьо-жовті продовжили контролювати м’яч. Після виходу на заміну Зінченко створив момент для Яремчука, але той пробив невлучно.

Пізніше Судаков непогано приклався зі штрафного — кіпер парирував. Затим із хорошої позиції не забив Миколенко, опинившись перед воротами. Ісландці відповіли двома якісними атаками: небезпечний удар Торстейнссона з кута штрафного парирував Лунін, а Альберт Гудмундссон не використав шанс після невдалої дії Забарного.

Та на 84 хвилині забила збірна України — Судаков віддав на лінію штрафного, звідки ніким не прикритий Мудрик влучно пробив у лівий кут. Як виявилося, саме цей гол і вивів синьо-жовтих на чемпіонат Європи, четвертий для нашої національної команди в історії.

Фінальний турнір проходитиме в Німеччині із 14 червня до 14 липня. Збірна України виступить у групі Е, де протистоятиме Румунії (17 червня), Словаччині (21 червня) і Бельгії (26 червня).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ