Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України зіграла з командою Фінляндії внічию

Фото Павла Кубанова
Фото Павла Кубанова
Фото Павла Кубанова
Фото Павла Кубанова
Фото Павла Кубанова
Фото Павла Кубанова
1/3
У своєму другому поєдинку відбірного турніру чемпіонату світу національна команда України знову поділила очки із суперником. Про це повідомили 28 березня у пресслужбі УАФ.

Після перемоги збірної Франції в гостях над Казахстаном (2:0) саме Ле Бле очолили таблицю, тож українцям потрібно було наздоганяти чемпіонів світу. Порівняно з першим матчем кваліфікації, у Сен-Дені, у стартовому складі синьо-жовтих з’явилися Соболь, Макаренко та Зубков, які замінили Кривцова, Сидорчука та Шапаренка.

Як і в зустрічі з французами, команда Андрія Шевченка діяла в три центрбеки, але флангові захисники більшою мірою були зорієнтовані на атаку. Принаймні це стосувалося Соболя, який із перших хвилин лівим флангом активно підключався до нападу. Утім, і фінам вдавалося наближатися з м’ячем до воріт суперника, зокрема, удар Пуккі був заблокований Миколенком. Господарі відповіли пострілом Маліновського здалеку, але удар прийшовся по центру й не склав проблем для Йоронена. А в середині тайму синьо-жовті були ще ближчими до успіху, коли Зубков після передачі Маліновського пробивав головою у протихід воротарю, але не влучив у ціль.

До перерви українці неодноразово створювали моменти. Двічі бив Зінченко, мав шанс Яремчук, знову на вістрі опинився Зубков, націленість на ворота демонстрував Маліновський, навіть Караваєв завдав удару. Та або ці спроби були заблоковані захисниками, або постріли виявлялися невлучними, а одного разу майстерність у стрибку продемонстрував Йоронен. Кінець першого тайму українська збірна провела в безперервних атаках, які, утім, не призвели до змін на табло.

У другому таймі збірна Фінляндії знову зосередилася на оборонних діях, але за першої нагоди гості вибігали в контратаки. Українцям же ніяк не вдавалося матеріалізувати свою значну територіальну перевагу. Подолати насичений захист фінів були покликані Марлос, Мораес та Коваленко, які ввійшли у гру з лави запасних. І зрештою заміни від Андрія Шевченка спрацювали. Мораес вдало зіграв на випередження після прострілу Караваєва та забив свій перший м'яч за збірну України. 1:0.

Та втримати переможний рахунок синьо-жовтим не вдалося. Наприкінці зустрічі Миколенко порушив правила у штрафному, й арбітр вилучив Віталія та призначив пенальті. Пуккі з позначки не схибив. 1:1.

Турнірна таблиця

І

В

Н

П

М

О

1.

Франція

2

1

1

0

3—1

4

2.

Фінляндія

2

0

2

0

3—3

2

3.

Україна

2

0

2

0

2—2

2

4.

Боснія і Герцеговина

1

0

1

0

2—2

1

5.

Казахстан

1

0

0

1

0—2

0

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ