Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Зелена канапа» запрошує на виставку глиняних скульптур «Адам»

Галерея «Зелена канапа» запрошує на виставку скульптур Ігоря Берези «Адам». Вхід на виставку вільний. Про це повідомляє ЛМР.

Перший Адам, за легендою, був зліплений з глини. Художник Ігор Береза також використовує глину, щоб через втілення свого діалогу з цим прадавнім матеріалом відобразити глибину людської природи і передати красу та первісну силу тіла засобами пластики.

«Адам» – це запрошення замислитись над власною ідентичністю та місцем у світі, надати можливість побачити звичне з нової перспективи. Кожен чоловічий торс на виставці є унікальним, кожна спроба – це роздум про те як ми сприймаємо себе і світ, це втілення дуалізму матеріального та ідеального, де шамот як елемент Землі символізує фізичну оболонку, тіло,  а мистецькі форми – відлуння вічних ідей.

На виставці «Адам» в галереї Зелена канапа буде представлено 10 керамічних торсів і 6-8 керамічних пластів створених художником протягом 2000-2024 років.

Відкриття виставки відбудеться 2 квітня о 18.00.

Години роботи галереї – 12:00-19:00, в усі дні, крім понеділка.

Довідка про художника

Ігор Береза народився 1959 у Львові. Здобув освіту в Львівському училищі ім. І. Труша та Львівській академії мистецтв. З 2019 року – член Міжнародної академії кераміки (IAC) у Женеві. Здобув нагороди на 7 і 8 Міжнародній виставці мистецтва малих форм у Торонто (ІІ премія, 1993), кілька премій на Національних конкурсах кераміки в Опішній (2009, 2011, 2013, 2022). Мав персональну виставку в рамках проєкту Outdoors Expo у Вільнюсі. У 2023 брав участь в Львівському тижні скульптури та у багатьох інших проєктах в Україні, Польщі, Литві, Білорусії.

Роботи Ігоря Берези перебувають в таких публічних колекціях: Муніципальна художня колекція, Львів. Національний музей-заповідник українського гончарства, Опішне, Україна. Національний музей декоративного і прикладного мистецтва, Київ, Україна. Національний художній музей, Вроцлав, Польща. Музей кераміки, Болеславець, Польща. Міська художня галерея, Паневежис, Литва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ