Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Зелена канапа» запрошує на виставку кераміки двох подруг-художниць

З 24 жовтня по 17 листопада в галереї «Зелена канапа» (вул. Вірменська, 7) буде виставка кераміки «БО» від мисткинь-подруг з дитинства.

Дві художниці, Беата Корн та Ольга Пильник, працюють з керамікою в мистецтві. Вони – подруги з дитинства, одногрупниці і колеги. Обидві з Ужгорода. То ж не випадково і не вперше створюють спільні проєкти. Перші літери їх імен складаються у абревіатуру БО, що стало не лише назвою виставки, а й її символізмом.

«Бо попри війну – хочеться творити. Бо зараз більше ніж раніше є потреба в прекрасному. Бо дружимо вже 28 років. Бо пройшли ту саму мистецьку школу, хоч і творимо в різних містах. Бо мистецтво – це вихід за рамки буденності. Бо кераміка – це особливий матеріал, який обʼєднує», – кажуть мисткині.

Відкриття виставки відбудеться 24 жовтня о 18:00.

Більше інформації тут.

Довідка

Беата Корн (1980) – працює з біоморфною та абстрактною формою. Рефлексує на теми морфології життя,  штучності і природності його форм, емоційного стану суспільства та біології поведінки людини.

Ольга Пильник (1980) – одна з найяскравіших представниць мистецтва сучасної кераміки України. З 2017 року працює з екологічною тематикою в мистецтві. Рефлексує на актуальні глобальні проблеми.  Її плетені скульптури є одою ручній роботі в текстилі і відповідального підходу до створення одягу, «повільній моді».

Обидві художниці створили і розвивають свої авторські лінійки керамічного декору для інтер’єру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ