Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зеленський і Байден зустрінуться вже завтра - Білий Дім

Президент США Джо Байден у середу, 12 липня, зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським у рамках саміту НАТО у Вільнюсі.

Про це на брифінгу зранку 11 липня повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

“Президент матиме можливість завтра зустрітись з президентом Зеленським та обговорить, як США разом з союзниками готові надати довгострокові зобов'язання, щоб допомогти Україні захистити себе зараз та відбити майбутню агресію. Протягом завтрашнього дня буде опубліковано додаткові оголошення про те, як ці довгострокові зобов’язання будуть реалізовані. Це на додаток до історичної підтримки, яку Сполучені Штати вже надали протягом останніх 16 місяців.”, — сказав Салліван.

Салліван сказав, що "якщо президент Байден і президент Зеленський будуть в одному місті, вони зустрінуться". За його словами, Сполучені Штати були провідним партнером у "підтримці України і підтримці президента Зеленського в його і українського народу хороброму захисті своєї Батьківщини і в можливості координувати всі аспекти, військову підтримку або економічну підтримку, продовження роботи над демократичними реформами і ключовими питаннями".

"Президент Байден завжди скористається цією можливістю. І він з нетерпінням чекає на повноцінну розмову з президентом Зеленським з усіх цих питань. Що означає чіткий сигнал", — сказав Салліван.

Він додав, що президент Зеленський матиме свою точку зору, президент Байден матиме можливість поговорити з ним як на двосторонніх зустрічах, так і на полях завтрашніх зустрічей, і сторони тісно консультувалися протягом цього часу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ