Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зеленський прокоментував результати саміту НАТО

Президент Володимир Зеленський заявив, що результати саміту НАТО, що проходить у Вільнюсі, не ідеальні для України, але хороші.

"Ми обговорили наші очікування від саміту НАТО. Тут важливий результат, що Україна не потребує Плану дій щодо членства на цьому шляху. І я дякую за ці важливі кроки. Я знаю, скільки було різних розмов і домовленостей через це.

Результати саміту гарні, але якби було запрошення, вони були б ідеальні", - сказав Володимир Зеленський на пресконференції з Генсеком НАТО.

Він додав, що Україні запропоновано гарантії безпеки на шляху до НАТО, але не замість членства в Альянсі.  

Президент також відзначив, що є "дуже позитивні новини щодо нових пакетів оборонної підтримки" від партнерів.

"На полях саміту ми вже почали ці зустрічі і маємо такі домовленості. Я за це дякую кожному з лідерів, які ці пакети нам запропонували". 

У свою чергу Єнс Столтенберг додав, що Україна зараз ближче до НАТО, ніж коли-небудь.

"Наші союзники вкотре підтвердили, що Україна стане членом Альянсу Вони погодили усунули План дій щодо членства. Це змінить шлях України від двоетапного процесу до одноетапного. Ми також запросимо Україну до НАТО, як тільки всі союзники підтвердять, що Україна відповідає всім умовам. Як тільки ця війна припиниться, Україна отримає довгострокові гарантії безпеки — аби історія не повторилася вкотре. Це допоможе стримувати будь-які можливі напади Росії", - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ