Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Журі Каннського кінофестивалю очолить режисер Кемпіон

Новозеландський режисер Джейн Кемпіон очолить журі 67 Каннського кінофестивалю, який цього року пройде 14-25 травня. Про це повідомляється на офіційному сайті заходу.

"З того моменту, коли я уперше приїхала в Канни зі своїми короткометражними фільмами в 1986 році, у мене була можливість розглянути фестиваль з різних сторін", - розповіла Кемпіон, назвавши Каннський фестиваль "Королем серед кінофестивалів". "Це велика честь для мене", - додала вона.

Джейн Кемпіон - єдина жінка-режисер в історії Каннського фестивалю, яка двічі отримала нагороду "Золота пальмова гілка" - за короткометражний фільм "Вправа в дисципліні" (An Exercise in Discipline - Peel) в 1986 році і за картину "Піаніно" в 1993 році.

"Прийшла Джейн Кемпіон, і з нею прийшов цілий новий стиль. З'явилися фільми "Цукерочка", "Піаніно", "Яскрава зірка"...", - розповів про режисера президент Каннського кінофестивалю Шахраюй Жакоб, який займає пост із 2001 року.

Останній фільм Кемпіон -" Яскрава зірка" - було представлено на фестивалі в 2009 році. Картина заснована на біографії англійського поета Джона Кітса і його музи Фані Брон.

В ролі голови журі Кемпіон змінить знаменитого американського режисера і продюсера Стівена Спілберга, який очолював журі 66 Каннського кінофестивалю.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ