Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Зловмисники видобували пісок на території заказника

На Львівщині виявили і припинили незаконний видобуток корисних копалин на території заказника. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Троє мешканців Яворівського району, не маючи відповідних дозвільних документів, організували на території орнітологічного заказника місцевого значення видобуток піску, який продавали як будівельний матеріал мешканцям та юридичним особам регіону.

Правоохоронці затримали «підприємців» під час незаконного видобутку піщаної суміші, у них вилучено екскаватор та вантажну автомашину. Для встановлення збитків та шкоди, завданої зловмисниками навколишньому середовищу, залучені спеціалісти Державної екологічної інспекції.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.252 КК України (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду). Санкція статті передбачає покарання – штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ