Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Знаменитий боксер Андрій Котельник став почесним громадянином Винників

Міський голова Винників Володимир Квурт вручив звання "Почесний громадянин міста Винники" 10 особам, зокрема титулованому боксеру Андрію Котельнику.

Сьогодні Винниківська міська рада прийняла рішення про вручення звання "Почесний громадянин міста Винники" 10 особам.

Окрім Андрія Котельника, звання "Почесний винниківчанин" отримали літературознавець, Богдан Тихолоз, Євгенія Бульба, Ярослава Бобків, Марія Пивовар та Антоніна Сус, а звання "Гордість міста" – українська письменниця Ярина Каторож, борець, майстер спорту міжнародного класу Юрій Ідзінський, Андрій Мельник, який отримав 200 балів на ЗНО з біології, та мотогонщик Олег Крук.

Міський голова Винників Володимир Квурт запрошував номінантів до трибуни для вітального слова, а після цього вручив їм квіти, нагороду та подарунковий пакет.

Довідково

Андрій Котельник – найуспішніший боксер-професіонал західної України. Своєю важкою працею на тренуваннях Андрій досягнув у спорті вагомих результатів, після чого став кумиром багатьох вболівальників. Значного успіху у свої спортивній кар’єрі Андрій досягнув на сіднейській Олімпіаді (2000 рік), коли після важкої травми зумів вийти на пік спортивної форми та виборов срібну медаль. З Австралії Андрій прилетів уже багатим та відомим. Його спортивні досягнення відзначили на всеукраїнському рівні. Перейшовши у професійний бокс, Андрій з кожним поєдинком все ближче і ближче наближався до своєї мрії – стати чемпіоном світу. Вона здійснилася 22 березня 2008 року, коли Котельник нокаутом в Уельсі переміг британця Гевіна Різа. Кілька разів Андрій успішно захищав свій титул. Що цікаво, один зі своїх захистів Котельник організував у рідному Львові, де переміг японця Норіо Кімуру.

Будучи чемпіоном світу, Котельник співпрацював з всесвітньо відомим промоутером Доном Кінгом, якого зумів привезти до Львова, чим викликав величезний ажіотаж в місті. Прощальний бій Котельник також провів у рідному Львові, де за очками переміг грузина Олександра Бенідзе. Професійну кар’єру боксер завершив у жовтні 2014 року.

Андрій Котельник – президент та один з засновників Блогодійного фонду Андрія Котельника, основна мета якого – допомога юним перспективним спортсменам, а також малозабезпеченим громадянам України. Щорічно фонд проводить престижний всеукраїнський юнацький турнір з боксу на призи Андрія Котельника. Окрім змагань з боксу, фонд Котельника організує й змагання серед дітей з футзалу.

Також за ініціативи Котельника в Україні відкрито першу школу юного боксера «АК Boх Promotion», де є усі найсучасніші умови для підготовки спортсменів. Андрій Котельник також є співзасновником промоутерської компанії АК1, яка організувала у Львові історичний перший захист чемпіонського титулу. Також Андрій Котельник у своїй колекції має уже усі ордени «За заслуги» усіх ступенів.

Варіанти

Фото: Варіанти

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ