Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Зрадник із Луганська, який воював на боці рашистів, отримав 12 років тюрми

Прокурори у суді довели, що у 2018-2022 роках засуджений працював у так званому «мнс лнр»

До 12 років тюрми засуджено чоловіка, який служив у «військовій комендатурі лнр» та воював проти ЗСУ.

Про це повідомляє в телеграмі Офіс генпрокурора.

За публічного обвинувачення прокурорів Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області ухвалено вирок жителю Луганська за добровільну участь у незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Йому призначено покарання – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в судових чи правоохоронних органах на той самий строк.

Прокурори у суді довели, що у 2018-2022 роках засуджений працював у так званому «мнс лнр». Обіймав посади «пожежного-рятувальника» та «командира відділення».

У грудні 2022 року підписав контракт на проходження військової служби. Отримав військову екіпіровку та стрілецьку вогнепальну зброю.

Спочатку служив «стрілком 234-го окремого батальйону охорони» у складі «військової комендатури лнр». Проводив огляди пасажирів і автівок на блокпосту. Пізніше – у «360-му окремому батальйоні охорони» з місцем розташування в Луганську.

Із березня 2023 року засуджений воював у населених пунктах Луганщини у складі «7-ї бригади 2-го армійського корпусу народної міліції лнр».

Наприкінці травня військовослужбовці Збройних Сил України затримали учасника окупаційних військ держави-агресора біля смт Білогорівка Сєвєродонецького району.

Досудове розслідування – 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ