Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Зрадник планував теракт у Запоріжжі

Чоловік був своєчасно викритий правоохоронцями та затриманий
фото офіс генпрокурора

Правоохоронці викрили жителя Запоріжжя, який за завданням ворога планував терористичний акт у місті.

Про це у телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури жителю Запоріжжя повідомлено про підозру у державній зраді та готуванні до вчинення терористичного акту (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111,  ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у жовтні 2023 року через свого знайомого, який перебуває на тимчасово захопленій території області, був завербований представниками спецслужб країни-агресора.

На початку лютого 2024 року від російських кураторів він отримав завдання щодо вчинення терористичного акту у багатолюдному місці Запоріжжя. Цей теракт мав призвести до численних жертв та руйнувань з метою порушення громадської безпеки та залякування населення.

Також підозрюваний систематично інформував ворога щодо місць дислокації та переміщення сил оборони і їхньої військової техніки на запорізькому напрямку. Передавав координати запорізьких підприємств та залізничної інфраструктури. Ці розвіддані потрібні були представникам держави-агресора для підготовки повітряних ударів по об’єктах інфраструктури, зокрема з використанням дронів.

За збір та передачу цієї інформації отримував грошову винагороду – від 500 до 2000 грн. За «успішне» вчинення терористичного акту йому обіцяли 5000 доларів США.

Чоловік був своєчасно викритий правоохоронцями та затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Наразі за рішенням суду він перебуває під вартою.

Під час обшуків у домоволодінні та автомобілі підозрюваного виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, засоби зв’язку з доказами незаконних дій, а також предмети та компоненти для створення саморобного вибухового пристрою.

Досудове розслідування – СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ