Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

Зраднику з Донеччини «світить» довічне, він уже за ґратами

Зловмисник виконував завдання окупантів щодо «наведення» російських зенітно-ракетних комплексів С-300
фото СБУ

Працівники СБУ затримали зрадника, який «наводив» російські С-300 на позиції українських військ під Вугледаром.

Про це повідомляє СБУ в телеграмі.

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента воєнної розвідки рф, який коригував ворожі удари по ЗСУ на Донеччині.

Зловмисник виконував завдання окупантів щодо «наведення» російських зенітно-ракетних комплексів С-300 на місця тимчасової дислокації підрозділів Сил оборони в районі Вугледара.

Для цього фігурант у перервах між обстрілами обходив місцевість та фіксував пункти базування особового складу та військової техніки українських захисників.

Отримані відомості він переправляв російській спецслужбі через популярний месенджер у вигляді скріншотів карт з текстовими файлами.

Співробітники СБУ затримали агента воєнної розвідки рф поблизу передової.

За даними слідства, фігурантом виявився мешканець Вугледара, колишній керівник одного з відділів Донецької регіональної митниці.

Перед початком повномасштабного вторгнення рф посадовець звільнився на пенсію та у грудні 2023 року дистанційно вийшов на головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру).

Щоб сконтактувати з окупантами, зрадник зателефонував своєму колишньому колезі, який зараз є «зв’язковим» воєнної розвідки рф на тимчасово захопленій частині території Донеччини.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ