Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗСУ можуть мати три плацдарми на лівобережній Херсонщині: роз’яснення

ЗСУ використовують річку як логістичний маршрут для перекидання живої сили, але поки без бронетехніки
фото з сайту РБК-Україна

Українські військові можуть мати відразу три плацдарми на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Експерти припускають, що, ймовірно, скоро можна очікувати хороших новин з цього напрямку фронту.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Військовий експерт Владислав Селезньов пояснює, що ЗСУ утримують відразу три плацдарми між Дніпром та річкою Конка. Перший – у районі Дач та Антонівського мосту неподалік окупованих Олешок, до яких поки наблизитися неможливо. Другий – у районі залізничного мосту у напрямку сіл Піщанівка та Пойма, третій – на групі островів від Козачих Лагерів до Кринок.

За словами експерта, ЗСУ використовують річку як логістичний маршрут для перекидання живої сили, але поки без бронетехніки. Але ворог теж не може йти технікою, бо йому заважає річка Конка. Хоча окупанти мають переваги в авіації.

"Однак у нього все ж таки перевага в авіаційному компоненті, а це означає, що нашим морпіхам на плацдармах буде дуже важко. Зокрема, поки немає можливості навести понтонно-мостову переправу та забезпечити її постійну роботу. Для цього треба ще більше розширювати плацдарми та відтісняти ворожу артилерію", - пояснив Селезньов.

Своєю чергою експерт Олександр Мусієнко вважає, що ЗСУ мають перспективи в Кринках.

"Лівобережжя Херсонської області добре підходить для того, щоб парирувати флангові атаки росіян на сході. Видно, що наше командування це розуміє і не виключено, що там можуть готуватися масштабні дії з форсуванням Дніпра та створенням майданчика для просування вглиб ворожого тилу", - сказав Мусієнко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ