Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗСУ не звільняли Травневе та Гладосове — вони і так були "наші"

Населені пункти Травневе і Гладосове Донецької області розташовувались на підконтрольній Україні території і тому їх «ніхто не звільняв». Про це заявив офіцер Генштабу Збройних сил України Владислав Волошин, - Громадське.

«Ці два населені пункти, це Травневе і Гладосове, розташовувались на підконтрольній Україні території. Їх ніхто не звільняв», — наголосив він.

Він також заявив, що немає ніякої «сірої зони». «Відстань від одних траншей до інших — це і є так звана сіра зона, вона ніде  не обумовлена», — зазначив Волошин.

«Відбулось, я вам поясню що. Наші підрозділи ЗСУ, згідно Мінських домовленостей, можуть на підконтрольній собі території проводити будь які дії щодо зміни тактичного положення, щодо передислокації одних та інших підрозділів», — додав офіцер Генштабу.

Відповідаючи на питання ведучого, що було на цих територіях раніше, Волошин сказав:

«Там також були наші. Ці населені пункти були під нашим контролем, там, скажімо, не ходили щодня озброєні люди і не було траншей накопаних багато».

Він також заперечив нібито наближення української ДРГ до позицій самоназваної «ДНР», про що заявляли бойовики. «Ми просто зайшли, передислокували туди підрозділи і почали там зводити укріплення», — підкреслив він.

Нагадаємо, 25 листопада у штабі АТО заявили про звільнення українськими військовими двох населених пунктів у Донецькій області.

«Сьогодні офіцерами груп ЦВС «Бахмут» та «Світлодарськ», слідом за передовими підрозділами ЗС України, було здійснено візит у населені пункти Гладосове та Травневе, які українські військові нещодавно взяли під свій повний контроль», — йшлося у повідомленні.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ