Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Звільнену з полону українку Сурженко катували в ОРЛО

Звільнену 29 липня з полону "ЛНР" українку Людмилу Сурженко катували бойовики. Про це в Фейсбуці повідомив заступник губернатора Луганщини Юрій Клименко.

"МДБ ЛНР здійснювало тиск на вказану нашу громадянку (Сурженко - ред.), у тому числі фізичний (плоскогубцями пошкоджено палець на руці) з метою оприлюднення у подальшому відео із її “зізнаннями” у роботі на українські спецслужби", - зазначив він.

Клименко нагадав, що 13 липня у м.Луганську під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська, на блокпосту бойовиків "ЛНР", представниками т.зв. "МДБ ЛНР" була затримана український блогер, луганчанка Сурженко Людмила (псевдонім у соцмережах Людмила Ясная). Приводом для затримання стало невиконання Л.Сурженко команд бойовиків (вона є інвалідом слуху з дитинства, користується слуховим апаратом, на якому на той час вийшли з ладу акумулятори). 

"29 липня 2017 року Л.Сурженко було відпущено на волю, їй самостійно вдалось перетнути КПВВ "Станиця Луганська" у важкому психологічному стані, після чого їй надано необхідну медичну допомогу", - розповів заступник голови Луганської ОВЦА.

Він запевнив, що обласна влада надає Сурженко всю необхідну допомогу. Підготовлені звернення до міжнародних організацій та судових інстанцій з приводу порушення прав людини.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ