Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівські курсанти-пожежники врятували Івано-Франківщину від техногенної катастрофи

На Івано-Франківщині завершились спільні командно-штабні навчання випускників Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та рятувальників облуправління МНС.

Навчання проводили у м. Калуші на території ТОВ «Карпатнафтохім», яке відноситься до потенційно-небезпечних об’єктів держави.

                За тактичним задумом внаслідок землетрусу силою 7 балів за шкалою MSK-64, відбулось часткове руйнування житлових будинків, промислових будівель та комунікацій, які знаходяться в епіцентрі землетрусу, під завалами знаходяться люди. Значна кількість людей зазнала травми та ушкоджень різної ступені важкості. В резервуарному парку нафтобази пошкоджено резервуар з дизельним пальним об’ємом 15 тис. м. куб., стався витік нафтопродукту та його загоряння. Зруйновано залізничну колію, в результаті чого два потяги зійшли з рейок, дві залізничних цистерни з хлором перекинулись, одна з них зазнала пошкоджень і втратила герметичність, відбувається витік хлору. Існує реальна загроза хімічного зараження території 2-х населених пунктів до зони ураження якої може потрапити близько 3 тис. чол.

В університеті миттєво сформували зведений загін, який вирушив на допомогу Івано-Франківським рятувальникам.

Курсанти навчального закладу були задіяні на всіх ділянках навчань і успішно виконали поставлені перед ними завдання. Окремої уваги заслуговує епізод, у якому майбутні офіцери проводили рятування потерпілих з висот та надавали першу медичну допомогу, а також ліквідовували наслідки ДТП.

 


За матеріалами прес-служби ЛДУ БЖД МНС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ