Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Міліція Донецької області встановила особу зловмисника, що вбив співробітника «Сокола»

Триває розшук другого бойовика диверсійної групи, причетного до озброєного нападу на правоохоронців у місті Маріуполі. На затримання небезпечного зловмисника направлені всі сили обласної та міської міліції, задіяно близько 200 співробітників, проводяться необхідні оперативно-розшукові дії. Особа підозрюваного встановлена, вже відомі деякі факти з його минулого, повідомила прес-служба ГУМВС України в Донецькій області.

«У розшук оголошено Гриненка Миколу Ігоровича, 1986 року народження, жителя Маріуполя. Встановлено, що він з дитинства займався страйк-болом. Також є оперативна інформація про те, що зловмисник проходив підготовку у школі диверсантів у Ростовській області. Під час переслідування бойовик імовірно був поранений й може звернутися за медичною допомогою до однієї з лікарень міста», - прокоментував начальник ГУМВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

У результаті оперативно-розшукових заходів встановлено, що з метою дестабілізації ситуації в регіоні члени ДРГ пересувалися по місту в одязі, зовні схожому з формою українських військових. Диверсанти орендували будинок у приватному секторі Маріуполя.

«При огляді приміщення виявлено вибухову речовину амоніт, вагою близько 10 кг, яку злочинці використовували для виготовлення вибухового пристрою. Також вилучено патрони. Пошукові заходи по встановленню місцезнаходження та затриманню Гриненко тривають. Злочинець озброєний», - зазначив генерал-майор Аброськін.

Нагадаємо, 23 лютого близько 18 години троє співробітників спецпідрозділу «Сокіл» та інспектор ДАІ на вулиці Пашковського в Орджонікідзевському районі Маріуполя зупинили легковий автомобіль для проведення огляду. Диверсанти, які знаходились в салоні авто, відкрили вогонь по міліціонерам, після чого покинули автомобіль та спробували втекти.

Не дивлячись на отримані поранення, бійці спецпідрозділу «Сокіл» почали переслідування. Один з бойовиків був знешкоджений на місці, при ньому виявлено та вилучено пістолет для безшумної стрільби. Другий учасник ДРГ втік з місця події, на шляху його відступу був виявлений ще один пістолет. У машині бойовиків міліціонери вилучили сумку з великою кількістю вибухівки.

В результаті озброєного нападу один зі співробітників «Соколу» загинув, двоє доставлені до місцевих лікарень з вогнепальними пораненнями.

«Ціною свого життя та здоров’я співробітники міліції Донецької області попередили теракт, який, можливо, забрав би десятки життів мирних маріупольців, - відзначив В’ячеслав Аброськін. - Хочу виразити ширі співчуття рідним загиблого співробітника спецпідрозділу «Сокіл». У нього залишилась дружина та дитина, якій на сьогодні 1 рік і 2 місяці. Міліція Донеччини допомагатиме родині міліціонера».

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ