Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Міський фестиваль „На каву до Львова” відбувся цими вихідними

Міський фестиваль „На каву до Львова” пройшов у місті цими вихідними. Львів тимчасово перетворився на кавову столицю. Протягом трьох днів львів’яни та гості міста могли скуштувати каву та відзначити кращі кав’ярні.

Проте випити запашного напою можна було і під відкритим небом - на площі Ринок діяв ярмарок. Тут можна було придбати просто зварену каву, каву в зернятках та кавову символіку. В останній день містом гуляли кавові король Олексій Заварний та королева Оленка Кавова. Вони в супроводі пажа відвідували кав’ярні міста, пили там каву та відзначали їх грамотою.

Протягом свята кави тривав конкурс на кращу кав’ярню, у якому взяли участь сімнадцять закладів міста - «Вірменка», «Віденська кав’ярня», «Золотий дукат», «Театральне», «Францішка», «Її величність», «Під синьою пляшкою», «Під Клепсидрою», «Кабінет», «Кав’ярня мапа», «Прага», «Казанова», «Світ кави», «Чарівний ліхтар», «Double coffe», „Кентавр”, „Мазох”. Переможцем стала «Віденська кав’ярня» - за неї було віддано понад 500 голосів. Всього у голосуванні за найкращу каву взяло участь близько 4 тис. мешканців та гостей міста.

Також протягом дня на площі Ринок проводились різні конкурси, пов’язані з кавою, розповідали кавові легенди.

Проте, як зазначив під час брифінгу начальник управління культури та туризму Львівської міської ради Андрій Сидор, власники кав’ярень ще недостатньо активно долучаються до свята, хоча минулого року їх було лише вісім. „Таке свято сприяє не лише розвитку іміджу Львова як кавової столиці, а й розвитку туризму в цілому” - прокоментував Андрій Сидор.

 

 

Підготувала Ірина ЗНАСЬ


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ