Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Олійник говорить про можливість вирішити проблему Дрогобицького сміттєзвалища до 2008 року

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, перебуваючи з візитом у селі Брониця (Дрогобицький район), під час зустрічі з представниками громади села на Бронницькому сміттєзвалищі заявив про те, що до 2008 року досить реально вирішити проблему Бронницького сміттєзвалища, куди наразі Дрогобич вивозить своє сміття. Але, як стверджує губернатор, це можливо лише в тому випадку, якщо місцевій владі вдасться домовитися між собою про узгоджені дії щодо вирішення екологічної проблеми.
За його словами, наразі розглядається два варіанти вирішення проблеми – або Дрогобич самотужки впорядковує сміттєзвалище, продовжує термін його експлуатації, попутно шукаючи нову площадку для полігону твердих побутових відходів, або Дрогобицький та Стрийський райони спільно беруться до вирішення проблеми, знаходячи площадку для нового полігону ТПВ, на якій можна було б побудувати сміттєсортувальні станції, які обслуговували б два райони. Щодо будівництва сміттєпереробного заводу в Бронниці, то, за словами Олійника, це було б можливо, якби не позиція громади, які не погоджуються на таке будівництво.
Нагадаємо, що нещодавно до районної влади Дрогобича звертався австрійський інвестор, що запропонував створити у Брониці сміттєсортувальний завод, який забезпечував би глибинну переробку сміття з виділенням з маси паперу, шкла, металу тощо, решту ж маси пропонувалося ущільнювати та формувати блоки, які б організовано захоронювалися на Бронницькому сміттєзвалищі. Громада відмовилася від пропозиції інвестора, оскільки австрієць не захотів створювати разом з місцевою владою спільне підприємство, зазначивши при цьому, що власник у будь-якого підприємства має бути лише один.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ