Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Під Генконсульством у Львові пікетувальники спорудили „берлінську стіну”

Сьогодні, 15 січня 2008 р., представники ГП „Пора” спорудили під будівлею Генконсульства Республіки Польща у Львові так звану берлінську стіну та провели пікетування консульства. Символічна берлінська стіна являє собою інсталяцію зі стендів, на яких написано гасла „Ні новій берлінській стіні”, „Спрощений перетин кордону???”, та двох прикордонних стовпів з написами „Польща” та „Україна”, які обвиті колючим дротом.
Під будинком адміністрації консульства зібралося близько 50 осіб із символікою „Пори” та орієнтовно 300 мешканців прикордонних районів. Правоохоронці та охорона консульства стежать за порядком.
Через пікетування вхід у консульство заблоковано. Деякі люди обурюються, що через пікетування пористами їх не пускають до консульства, а частина бере участь у пікетуванні та дискусії. Представники консульства не виходять з будинку до пікетувальників та людей, що хочуть здати документи і ніяк не коментують пікетування, водночас відмовляються через пікетування впускати до адміністрації людей, мовляв пікет закінчиться і лише тоді роботу консульства буде відновлено.
Пікетувальники вимагають підписати угоду про малий прикордонний рух, ратифікувати угоду про спрощення візового режиму і довести її до виконання. Від обласної влади вимагають розробити програму альтернативних заходів з проведення торгівлі з Польщею з тим, щоб забезпечити мешканців прикордонних районів іншими способами заробітку, крім торгівлі з Польщею. Пікетувальники викликають Генконсула, щоб дав компетентні відповіді, чому такі довгі черги під консульством. Також вони листами та через Інтернет звертаються до нього та президента Польщі, щоб вирішити кризову ситуацію.
 
Фото Валентина Концевича
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ