Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Поливаний понеділок у Львові: мерія дозволила хуліганити, але в межах площі Ринок

Учора, 13 квітня перед Ратушею у Львові відбулось святкування "Поливаного понеділка". Вперше свято організували торік, після марної боротьби з вуличними обливальниками.

Обливатись дозволили на площі перед Ратушею. На такий крок мерія пішла, аби мешканці та гості міста не страждали від вуличних хуліганів, котрі традиційно обливають жінок водою в понеділок після Великодня.

Для цього перед міською радою встановили спеціальні системи подачі води. Окрім того, змонтували сушки для волосся.  Тротуари та сусідні вулиці залишились "сухою зоною".

Усіх, хто обливався водою за межами площі Ринок, правоохоронці та громадські активісти скеровували до Ратуші. Учасникам міського свята видавали пляшки та кульки з водою.

Нагадаємо, у Львові традиція обливати дівчат водою в перший понеділок після Великодня набула хуліганських форм. Молодь кілька років поспіль обливала перехожих водою з відер та пляшок. Міська влада безрезультатно боролась із цим явищем.

Врешті в 2014 році було вирішено проводити свято "Поливаного понеділка" централізовано, на площі Ринок. Таким чином його перетворили на чергову атракцію для жителів міста та туристів. Однак, такий крок не звільнив Львів від хуліганів з водою.

Хлопці продовжують обливати водою перехожих поза межами відведеної для цього зони. Під "гарячу руку" потрапляють як дівчата, так і жінки похилого віку. Інколи хулігани обливають і представників правоохоронних органів, що несуть службу на постах.

В боротьбі з хуліганами громадські активісти інколи переходили межі закону. Так, 2014 року активісти Самооборони з використанням електрошокерів повалили на землю хлопців, що обливались водою.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ