Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Предстоятель УАПЦ Митрополит Макарій поїхав у зону АТО. Фото

Військовослужбовців, які лікуються у зведеному військово-медичному загоні у зоні АТО відвідав предстоятель Української автокефальної православної церкви Митрополит Макарій. Про це із зони АТО, сектор «С», повідомив Василь Лабай.

Новообраний Митрополит Київський і всієї Руси-України Макарій першу свою робочу поїздку у ранзі предстоятеля Української автокефальної православної церкви здійснив у зону проведення АТО. Представники цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, що на Артемівському напрямку організували зустріч Митрополита Макарія з воїнами, котрі лікуються у зведеному військово-медичному загоні.

Під час зустрічі з хворими Митрополит Макарій помолився за їхне найшвидше одужання та побажав Україні миру.

– Я побачив справжніх героїв, які захищають нашу неньку-Україну, і сказав кожному з них, що ми щонеділі у Андріївській церкві в Києві спільно молимося за тих, хто мужньо стоїть на полі бою, за тих хто в лікарнях лікуються, за тих хто перебуває у полоні. Нехай наша армія стає могутньою, – зазначив предстоятеля Української автокефальної православної церкви.

Також Митрополит Макарій поспілкувався з військово-медичним персоналом загону та передав їхньому командиру на потреби закладу фінансову пожертву від вірян.

Як повідомив начальник групи цивільно-військового співробітництва на Артемівському напрямку, у зведеному військово-медичному загоні зараз проходять лікування близько 50 військовослужбовці, котрі отримали легкі поранення на полі бою чи отримали незначні травми або мають певні загострення хронічних хвороб.

У зоні АТО Митрополит Макарій планує перебувати три дні і зустрітися з іншими військовослужбовцями, які захищають українську землю на Донбасі.

Фото - Василь Лабай.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ