Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала двох керівників Сумського військового комісаріату

1/3
Співробітники СБУ у взаємодії з працівниками військової прокуратури Сумського гарнізону припинили протиправну діяльність двох службових осіб з числа керівництва Сумського об'єднаного міського військового комісаріату, які організували незаконну схему з вимагання та одержання неправомірної вигоди від мешканців обласного центру. Повідомили у прес-службі СБ України.

Встановлено, що гроші службовці вимагали та одержували за відтермінування від призову на військову службу під час мобілізації та зняття з військового обліку призовників.

У ході обшуків у службових кабінетах правоохоронці виявили та вилучили близько 40 тис. грн., 400 доларів США, файли з графічними зображеннями печаток і штампів інших організацій та установ.

«Показово», що записна книжка із переліком прізвищ, напроти яких фіксувалися суми коштів у гривнях та доларах США, містила герб Російської Федерації та надпис «Министерство здравоохранения и социального развития Российской Федерации».

В інших службових кабінетах військкомату виявлено та вилучено підроблені документи (бланки медичних довідок, обстежень, виписки з медичних карт тощо), які, за попередніми даними, також використовувалися у реалізації протиправної схеми.

Наразі військовою прокуратурою Сумського гарнізону здійснюються слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди), ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ